TUPLASTI VAHVEMMAT JA PIDEMMÄT HIUKSET

MITEN SAA KASVATETTUA PITKÄT JA VAHVAT HIUKSET? Siihen on oikeastaan yksi ainut keino: pitämällä hiukset hyvässä kunnossa! 

Hiusten kuntoon liitetään moni asia. Terveelliset elämäntavat ja hiusten hoitaminen näkyvät hiuksen kunnossa positiivisesti. Kiire ja stressi puolestaan negatiivisesti, kuten myös pitkäaikaiset sairaudet ja syödyt lääkekuurit. Ne tekevät hiuksista veltot ja kuivat. Myös hiusten jatkuva käsitteleminen kuluttaa niitä. Osa hiusten kuntoon vaikuttavista tekijöistä on siis itsestä riippuvaisia ja osa tietenkin itsestä riippumattomia syitä. On hyvä tiedostaa, että on paljon syy-seuraus suhteita, jotka johtaa hiusten huonoon kuntoon ja siihen ettei ne kasva pitkiksi.

On kuitenkin monia asioita joihin voi itse vaikuttaa. Nykyisin kemiallisia käsittelyitä, kuten värjäyksiä, tehdään paljon ja tämä omalta osaltaan vaikuttaa hiusten kuntoon. Samoin päivittäinen hiusten laittaminen mm. suoristuraudalla ja kihartimella kuluttaa hiusta.  Nämä käsitelyt johtavat helposti siihen, että hius kuivuu ja tulee kaksihaaraisia hiuksia, hius on heikko ja rappeutunut. 
Monesti tulee se tunne että hiukset eivät kertakaikkiaan kasva tiettyä mittaa pidemmälle.  Mutta hius kyllä jatkaa kasvua normaalisti, huonokuntoisena se vaan katkeaa latvasta pois, kuin huomaamatta. Juuri siksi tulee se tunne, että hiusten kasvu on loppunut! 

ONKO TUTTUA?On todellakin väliä mitä tuotteita hiuksiin käytetään!

Kemiallisten käsittelyiden, eritoten vaalennuksien jälkeen on todella tärkeää korjata käsittelyn aiheuttama vaurio hiuksissa. Hiukset ovat pääosin keratiiniproteiinia ja kun hius on vaurioitunut niin jälleenrakentavat tuotteet palauttavat hiuksen rakennetta  ennalleen.

Hiustenmuotoiluraudat ja kihartimet puolestaan kuivattavat hiuksia ja poistavat niistä kosteutta, jolloin hius katkeaa latvasta. Siksi on tärkeää käyttää lämpösuojaa, joka suojaa raudan kuumuudelta. Lisäksi hiuksia pitää hoitaa hyvin kosteuttavilla tuotteilla, jotta hius pysyy pehmeänä ja joustavana ja näin ollen hiusta voidaan muotoilla paremmin ja kampaus myös kestää muodossaan.
Kommentit

Suositut tekstit