AVANTOUINTI

Aloitin avantouinnin jo useampi vuosi sitten, mutta silloin käyntini uimassa oli hyvin satunnaista. Itselle se on aina ollut enemmän sosiaalinen tapahtuma ja loistava tapa nähdä ystäviä. Sunnuntaiaamun aloitus kävelylenkillä, saunalla ja avannolla. Ystävän kanssa elämänparannusta ja huolien purkua, joka on itsessään jo tärkeää ettei kasaa huolia vuoreksi ympärilleen. Tämä harrastus meinasi jäädä vähän vahingossa pikkuhiljaa kiireen takia pois, kunnes löysin sen uudelleen ystäväni suosituksesta. Paikkana Seurasaari osoittautui loistavaksi sijainniksi. Harrastushan sai aivan uuden käänteen kun sain tietää, että tämä uinti suoritetaan ilman saunaa ja ajattelin ensin että EI IKINÄ!! 


No mutta juuri sen takia uteliaana ihmisenä oli pakko kokeilla tätä "ei ikinä"- harrastusta ja ylittää itsensä...Tärkeimpänä ensin tietenkin menin ostamaan avantoon sopivat sukat ja hanskat. Ja nämä kyllä todella olivat se avain, jolla pulahdan avantoon kerta toisensa jälkeen niin ettei pakokauhu iske vaiheessa, jossa jalkapohja koskettaa jäistä porrasta vedessä 😅

Matka uintipaikkaan on jo itsessään voimaannuttava. Seurasaari paikkana on niin rauhallinen ja uskomatonta että vain näin lyhyen matkan päässä kaupungin hulinasta. Sen verran heinähattu olen sisimmistäni että tarvitsen välillä palan ja hetken sitä rauhaa, jota oli lapsena Itä-Suomessa.Joka kerta kun pulahdan kylmään veteen on se fiilis vain aivan uskomaton!! Jos olen väsynyt, piristyn. Jos käyn ylikierroksilla, rauhoitun. Hyvänolon hormoonit valtaa mielen ja kehon. Välillä stressi ja kiire meinaa viedä mennessään, mutta tämä kylmään veteen meneminen auttaa juuri tähän. Kylmä keho käyttää stressihormonit taistellessaan kylmää vastaan ja olo on kevyt, kun nousee ylös vedestä. Huolet ja murheet on huuhdeltu pois! Terveysvaikutukset huomaan kyllä myös välittömästi, jos on tunne että "olenkohan tulossa kipeäksi", on se jäänyt pelkäksi tunteeksi. 


Myös oma työnkuva kampaajana seisomatyössä tuo omat rasitteensa kehoon. Hartiat on jumissa ja jalat turvoksissa päivän päätteeksi. Avantouinnin tuoma tunne siitä kun verenkierto paranee, poistaa myös nämä ikävät tunteet. Olo on aina kun olisi käynyt hieronnassa. Veri kiertää päästä varpaisiin.  Monesti menen myös uimaan aamulla treenin jälkeen, joka auttaa hyvin lihaksia palautumaan treenistä.
Siitä sitten suoraan töihin kirkkain ajatuksin ja kepein askelin.Itse olen hyvin paleleva ja käyn aina niin kuumassa suihkussa että nahka palaa, mutta jotenkin tämä on aivan eri asia ja saa kyllä koukuttumaan heti ekasta kerrasta lähtien. Kuuma vesihän muutenkaan ei ole paras mahdollinen iholle, joka on vielä normaalia kuivempi ja atopiaan taipuvainen. Kylmän ja kuuman vaihtelut tekevät hyvää ja ns. paksuunnutta nahkaa. Kylmä vesi parantaa soluaineenvaihduntaa ja kiinteyttää ihoa tehden siitä kimmoisan ja sileän. Kiitos kyllä! Olen myös kuullut jostain, että se auttaa selluliittiin, KIITOS KYLLÄ! 😄

Illalla kun painaa pään tyynyyn uni tulee helpommin eikä tarvitse potkiutua levottomien jalkojen takia sängyssä :)

Joka kerta odottaen seuraavaa kertaa...-Henna-
Kommentit

Suositut tekstit